Pondělí, 15 července, 2024

Nové články

FRÝDECKO-MÍSTECKÝ VELETRH – Polárka plná nápadů

Frýdecko-Místecký veletrh tradičně zaplní halu Polárka v pátek 24.5. a v sobotu 25.5. Vystavovatelé z oboru Stavba – Teplo – Energie – Zahrada – Hobby...

Dobře bydlet pomáhá STAVOTECH Olomouc 

Covid, inflace, války za humny, energetická chudoba – posledních pár let žijeme v turbulentních časech. Co má však stále smysl? Dobře bydlet,...

HLASUJTE PRO NEJ INTERIÉR V ČR!

Pokud se zajímáte profesně nebo jen uživatelsky o interiérový design, jistě víte, že odstartoval první ročník výhradně českého ocenění v tomto oboru s názvem...

Veletrh úspor v Uherském Hradišti

Veletrh úspor je výstižný název oblíbené stavební výstavy Stavba – Teplo – Energie, která setradičně koná jednou ročně v Městské sportovní hale v Uherském...

Kouzlo vakua přímo ve vaší kuchyni

Chcete se stravovat zdravě a vařit co nejčastěji přímo z čerstvé zeleniny, masa a ovoce? Problémem však nastává tehdy, když se ke zpracování pečlivě vybraných superpotravin dostanete až ve chvíli, kdy mají putovat spíš na kompost, než na váš talíř. Vakuování je tou správnou volbou, která osvěží váš jídelníček a ochrání potraviny před negativy běžných postupů pro prodloužení trvanlivosti.

Na rozdíl od zavařování se při vakuování z jídla neztrácí vitamíny, minerály a další živiny a nepřijde ani o svou přirozenou strukturu. Samozřejmě nemusíte doslazovat jako při konzervaci džemů a ovoce si tak můžete i po několika týdnech vychutnat jako právě ze stromu utržené. Lze se tak vyhnout i běžnému uchovávání potravin v mrazničce, které degraduje výživové hodnoty zejména kvůli procesu rozmrazování. Ten často probíhá nepřirozeným způsobem v mikrovlnné troubě, kde navíc lze obtížně regulovat vysoušení a nadbytečné přehřívání potravin.

Snadno, rychle a na dlouho

Vakuové balení představuje revoluční způsob ve skladování a uchovávání potravin. Spočívá v uložení potravin do speciálního potravinového sáčku Vac-Star. Ten stačí vložit do vakuové baličky, odsát vzduch a uzavřít. Podobné je to v případě balení do misek pomocí průmyslové baličky. Díky vakuovému balení nejsou potraviny bezprostředně vystaveny vlhkosti, vzduchu a dalším faktorům, které snižují kvalitu a trvanlivost potravin. Lze takto zabalit téměř všechny potraviny. Od masa, ryb a sýrů přes ovoce, zeleninu, těstoviny, rýži, kávu a pečivo až po tekutiny, ovocná pyré, přesnídávky i hotová jídla. Technologie vakuového balení je mimo jiné skvělým pomocníkem i v případech, kdy nemáte čas dokončit přípravu jídla.

Více se o produktech vakuového balení dozvíte třeba na inspiračním blogu Život podle Karol. Najdete tam i mnoho receptů s využitím metody Sous-Vide, která rovněž využívá vakuování. Ještě jste o této metodě neslyšeli? Jejím základem je pomalé vaření. Probíhá při vakuu ve vodní lázni po dlouhou dobu a o stabilně nízké teplotě. Takto se potraviny takzvaně „pošírují“. Dochází k zachování veškerých živin a nemusíte se obávat vysušení. Jen si představte maso tak křehoučké, že se na jazyku přímo rozpadá a jeho šťavnatá chuť se vám rozlívá celým tělem až ke konečkům prstů…

Pestrá jídla plná chuti bez barviv a konzervantů, to je Sous Vide!

Pomalé vaření ve vakuu je snadné a zároveň i komfortní. Stačí vložit očištěnou potravinu do varných sáčků, zatavit vakuovou baličkou a vysát vzduch. Pak ponořit do vodní lázně, nebo spolu s hlavicí pro Sous-Vide umístit do klasického hrnce. Samotné vaření probíhá při teplotách od 56 °C do 95 °C a trvá i několik hodin. Vy si zatím můžete jít zacvičit jógu, sledovat film, nebo uštrikovat šálu. Nemusíte nic hlídat, přístroj pracuje sám a vy přesně víte, kdy bude vše hotovo. Pojistit se případně můžete i stažením profesionální aplikace Sou-Vide Chef pro, která vás procesem povede.

300x300-products-1416408011.gif

Sous-Vide metoda promění i obyčejné potraviny v luxusní klenoty každé kuchyně. Výsledky se pak hodí i při různých ozdravných dietách a redukcích váhy. Jídlo totiž není třeba zbytečně dochucovat a přisolovat a díky zachování přirozených živin snadno pokryje potřeby vašeho těla.

Latest Posts

FRÝDECKO-MÍSTECKÝ VELETRH – Polárka plná nápadů

Frýdecko-Místecký veletrh tradičně zaplní halu Polárka v pátek 24.5. a v sobotu 25.5. Vystavovatelé z oboru Stavba – Teplo – Energie – Zahrada – Hobby...

Dobře bydlet pomáhá STAVOTECH Olomouc 

Covid, inflace, války za humny, energetická chudoba – posledních pár let žijeme v turbulentních časech. Co má však stále smysl? Dobře bydlet,...

HLASUJTE PRO NEJ INTERIÉR V ČR!

Pokud se zajímáte profesně nebo jen uživatelsky o interiérový design, jistě víte, že odstartoval první ročník výhradně českého ocenění v tomto oboru s názvem...

Veletrh úspor v Uherském Hradišti

Veletrh úspor je výstižný název oblíbené stavební výstavy Stavba – Teplo – Energie, která setradičně koná jednou ročně v Městské sportovní hale v Uherském...

Populární

Sklopná postel – elegantní řešení pro malé ložnice i garsonky

Velká postel byla vždy vaším snem, jenže prostory ložnice vám ji nedovolí? Ať už pořizujete postel sobě, dětem či postel do pokoje...

Vyzdobte si nudnou chodbu

Dlouhá chodba v patře, táhlá předsíň, nekonečná cesta ke koupelně. Některé části domu mohou působit nudně a nevyužitě, dokonce až skličujícím dojmem. Vyzdobte si...

Dekorace zahrady

Aktuálním trendem v zahradní architektuře a dekoracích je bezesporu seberealizace. Dávno nehledíme na cizí koncepty a nenapodobujeme ostatní, naopak se více a více snažíme...

Chystáte oslavu pod širým nebem? Nezapomeňte na zahradní altán

Dlouho plánovaná narozeninová oslava na zahradě má začít a najednou se na nebi objeví černé mraky. Prší! Chraňte se před rozmary počasí zahradním altánem...

Domy kryté zemí – ekologické bydlení budoucnosti

Domy chráněné zemí nejsou jen možností, jak bydlet ekologicky. Jsou také ukázkou, jak bydlet originálně. Snoubí v sobě krásu přírodní architektury s výhodami pasivně-solárních...