Pátek, 3 prosince, 2021

Nové články

Originální vánoční ozdoby: Inspirujte se u nás!

Klasické vánoční koule a baňky jsou nuda? S tím souhlasíme! Máme pro vás tipy na netradiční vánoční ozdoby nejen na stromeček, které...

Zimní grilování aneb Gril přes zimu neschovávejte

Máte grilování spojené s letní pohodou na zahradě? Ale ani přes chladnější měsíce se vypečeného masa nebo zeleniny vzdávat nemusíte. Poradíme vám,...

Jak zařídit malou kuchyň?

Funkčnost a design nejsou výhradními rysy velké kuchyně, která naopak nemusí být ideálním řešením pro každého. Promyšleně zařízená malá kuchyň může být...

Jak vyčistit odpad rychle, efektivně a svépomocí

Asi každý z nás někdy doma měl ucpaný odpad. Voda neodtéká a po bytě se začíná šířit nelibý odér. Jak tento problém...

Je plynový ohřívač na terasu během chladných večerů jediným řešením?

Ohřívat se na terase či balkoně dnes můžete různými způsoby. Dokonce i stylově. Pokud toužíte po terase jako Pinterestu, čtěte dál. Dnes vám chceme představit dechberoucí ohniště, která jsou součástí stolů i teras. Dejte své terase zcela nové rozměry.

Ohřívač na terase nebo balkoně vás nejenže zachrání před chladnými večery, ale prodloužíte si díky němu léto. Posedávat na čerstvém vzduchu tak můžete už v časných jarních měsících a skončit těsně před zimou. Tím si užijete terasu mnohem delší dobu.

Foto: www.elementifire.sk

O ohništích, jejich rozmanitosti a přínosech jsme si povídali s jednatelem firmy Elementi, Jánem Jedinákem.

Můžete nám ve zkratce představit projekt Elementi?

Troufám si říci, že naší snahou je evoluce ohně do co nejužitečnější podoby pro moderní dobu, zdůraznění všech jeho pozitiv a potlačení všech negativ živlu, kterým oheň bezpochyby je.

Pozitivy myslíme teplo, světlo a atmosféru, které oheň lidem dává již od nepaměti a z našich ohnišť se dá zažít v plné síle a přirozenosti.

Za negativa ohnišť na terasách domů, ale i bytů považujeme kouř, jiskry a saze, nutnost štípání dřeva a zakládání či hašení ohně. To u Elemental nezažijete. Použitím tlačítka na piezoelektrickou jiskru zapálíte plynem poháněný oheň a poté už jen regulujete velikost plamene. V jednoduchosti je krása.

Foto: www.elementifire.sk

Co všechno u vás zákazník najde?

Teplo, světlo a atmosféru dodávanou na designové podnose v podobě stolů či samostatně stojících ohnišť v různých tvarech, površích a barvách. Důraz klademe na vyváženou kombinaci estetiky a funkčnosti.

Základem je, aby dílo i dobře vypadalo, ale hlavně plnilo svou funkci designového ohřevu a prodloužilo vám pobyt na terase, kdykoliv budete chtít.

Jde tedy o přenosné ohniště a designové řešení, nebo je možné i na ohništi i opékat?

Oheň z plynového hořáku není nijak škodlivý, jedná se v podstatě o podobný princip jako u plynového grilu.

TIP: Přečtěte si, jak uspořádat skvělou gril párty!

Naše stoly jsou ale určeny spíše k posezení u skleničky a svačiny, užívání si pohody a dívání se do ohně.

Na pohánění ohně se používá propan nebo propan-butan, stejně jako u plynového grilu, takže kombinace těchto dvou zařízení na terase je ideální, když chcete dopřát potěšení nejen bříšku, ale i duši a očím. Ve světě je ale běžné opékat si na ohni třeba Marshmallows :-).

Najdou u vás zákazníci i zahradní ohniště s grilem?

Zatím ne, i když musím uznat, že si s tou myšlenkou pohráváme. Koncept by byl ve volitelném příslušenství, které by se umístilo nad oheň na způsob „paella“ pánve. Přece jen každé grilování doprovází prskání oleje či marinády do okolí. To může být naopak odbočka od konceptu pohody, kdy si mají lidé jen užívat a vychutnávat příjemné chvíle.

Foto: www.elementifire.sk

V čem se vaše ohniště odlišují od klasických plynových ohřívačů na terasu? A proč by měl zákazník upřednostnit právě je?

Toto jsme si nejlépe uvědomili v praxi, kdy máme stále více zákazníků, kteří po koupi našeho stolu či ohniště zjišťují, jaký je rozdíl, když je zdroj sálavého tepla přímo naproti nim. Člověk totiž sedí přímo naproti ohni, který mu hřeje přirozeně do obličeje a trupu, na rozdíl případů, kdy vám terasový ohřívač, infrazářič či plynový „hříbek“ hřeje na hlavu shora nebo z boku.

A tohle všechno je jen polovina úspěchu, která se ještě dá srovnat. Ta unikátnost navíc je pohled do mihotajících plamenů. Ten pocit je v nás hluboce zakódovaný a jen pro málokoho to není něco magického a uklidňujícího.

Mezi ohništi jsou populární zejména kovová, ohniště z cihel, litinová ohniště, zděná… Mohli byste čtenářům vysvětlit, které řešení je podle vás nejlepší a proč? Jaké jsou jejich plusy / mínusy?

Dovolil bych si všechny plusy shrnout do jednoho, a tím je materiál, který je použit na naše stoly a ohniště.

Jedná se o beton vyztužený skleněnými vlákny (GRC – Glass Reinforced Concrete). Tato sofistikovaná směs totiž dává stolu vlastnosti jako:

  • vysokou tuhost,
  • odolnost,
  • UV stálost,
  • možnost rozmanitých tvarů a povrchových úprav,
  • odolnost proti povětrnostním vlivům jako je mráz či déšť, vysoké či nízké teploty

Materiál to vše zvládá při relativně nízké váze. Všechny naše stoly dokážou přenést 2 lidé, ale věřte mi, že vítr s nimi ani nehne.

Foto: www.elementifire.sk

Podělte se s námi o jeden TOP váš oblíbený produkt …

Toto je asi nejtěžší otázka. Jakoby si měl otec vybrat své oblíbené dítě. Mám více favoritů a záleží hodně na stylu terasy či prostoru kam by měl být stůl umístěn. Zmínil bych ale asi Manhattan, který je takový malý a přitom velký stůl, světový bestseller. Tvoří ho čtvercová stolová plocha s délkou strany do jednoho metru a dokáže obsloužit i opravdu velké sezení ať ohněm nebo stolovou plochou.

Potom musím zmínit stůl Manchester, který je dokonalým odlitkem reálného dřevěného pařezu. Díky precizní ruční úpravě a smyslu pro detail člověk jen těžko pozná, že se nejedná o skutečné dřevo.

Ze stojatých ohnišť bych vybral asi Lava Tube, které svými malými rozměry a možností krytí láhve uvnitř ze sebe dělá neuvěřitelně variabilní a přemístitelný zdroj tepla a atmosféry.

Foto: www.elementifire.sk

Může si zákazník nechat navrhnout i ohniště na míru?

300x300-products-1416408011.gif

Pracujeme na tom už déle, ale aktuálně ještě ne. Tím, že se jedná o plynové zařízení, tak schválení a certifikace pro EU je zdlouhavý a náročný proces. Snažíme se mít ale v nabídce tak různorodá řešení, aby si většina lidí mohla najít svou ideální volbu z dostupných modelů.

Latest Posts

Originální vánoční ozdoby: Inspirujte se u nás!

Klasické vánoční koule a baňky jsou nuda? S tím souhlasíme! Máme pro vás tipy na netradiční vánoční ozdoby nejen na stromeček, které...

Zimní grilování aneb Gril přes zimu neschovávejte

Máte grilování spojené s letní pohodou na zahradě? Ale ani přes chladnější měsíce se vypečeného masa nebo zeleniny vzdávat nemusíte. Poradíme vám,...

Jak zařídit malou kuchyň?

Funkčnost a design nejsou výhradními rysy velké kuchyně, která naopak nemusí být ideálním řešením pro každého. Promyšleně zařízená malá kuchyň může být...

Jak vyčistit odpad rychle, efektivně a svépomocí

Asi každý z nás někdy doma měl ucpaný odpad. Voda neodtéká a po bytě se začíná šířit nelibý odér. Jak tento problém...

Populární

7 tipů, jak připravit dokonalý piknik

Milovníci přírody to slovo dobře znají. Když se řekne piknik, většina z nás si představí deku, spoustu chutného jídla a vůni trávy. Nenechte si...

Pracovní kout na zahradě

Zahrada má své kouzlo. Trávíme tam čas vyhrazený pro zábavu i relax. Někteří z nás však mají možnost užít si na zahradě také pracovní...

5 rad pro schodiště v rodinném domě

Schodiště je dominantou domu a rozhodně neplní pouze praktickou funkci. Jako architektonický prvek ovlivňuje celý interiér. Pouze dobře vybudované a atraktivní schodiště vám bude...

Rychle rostoucí dřeviny

Někdy bychom rádi zahradu zarostlou dřevinami a rostlinami, ale příroda má svůj čas a tak nám nezbývá, než si na zeleň nějakou dobu počkat....

Desatero správného pečení vánočního cukroví

Nastává období, kdy se z domovů budou linout vůně vanilkových rohlíčků, skořice, svařeného vína a perníčků. Abyste byli připraveni a začali velkou pečící sezónu...